foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
+043 756 00 234 03
office@engineer.com

Laatste reacties

Login Form

Zondag was de trailrun op Terschelling. Hardlopen op het mooiste Waddeneiland is een cadeau en als je dan uiteindelijk zo'n 200 meter op verhardparcours loopt en de rest allemaal of-road... is dat een geheel nieuwe maar prettige ervaring.

Ik startte in de laatste wave van 4 groepen die meededen op de 15 km. (14,3 km) Door zo'n trail kom je op plekken waar je normaal gesproken nooit komt en maak je de nodige hoogtemeters. Mijn polar gaf uiteindelijk 70 hoogtemeters aan. Ik kon "knallen" zoals Sylvio van VerandeRUN me daags van te voren apte. Weken lang op rustige tijden en hartslag gelopen en nu mocht ik er voor gaan. Gaf welk een beetje spanning mee maar ik kon direct in mijn wave vooraan vertrekken en een lekker tempo uitzoeken. Hartslag zat direct in de hoogste zone maar ik kon goed doorlopen. Het hoogste punt wat we bereikten en uiteraard niet via de gemakkelijkste weg, was de Kaapsduin op West Terschelling. 19 meter hoog. Maar met kleine pasjes kon in goed omhoog komen.

Dat ging wat minder snel bij de duinovergangen naar de Noordzee, later op het parcours.Maar ondanks de hoge hartslag kon ik op het "vlakke" stuk het tempo weer oppakken. Klein nadeel was het feit dat je over smalle paadjes gaat waar inhalen niet mogelijk is en als je dan de achterblijvers oppikt wordt je gedwongen om gas terug te nemen.

Niet de allergrootste ramp maar wellicht dat de groepen een volgende keer ingedeeld kunnen worden op tijd. Maar aan de andere kant was het ook lekker herstellen. Nadat we van de Noordsvaarder afkwamen werden de paden breder en kon ik weer het oppakken. De laatste km ging dat heerlijk. Vrij fit vor mijn gevoel finishte ik in 1.23.19. Van de 400 + deelnemers werd ik 39e. Meer dan tevreden.

https://flow.polar.com/training/relive/1822777048 Hierbij de link naar de route

Onderweg kwam ik Sjacco en Ruben ook nog tegen die ook meededen met de 15 km.

uitslagen

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen