foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
+043 756 00 234 03
office@engineer.com

Laatste reacties

Login Form

In trailvorm alle hoeken en gaten van Bolsward laten zien. Als sportief afscheid van een mooi hardloopjaar, op Oudejaarsdag 2017, een nieuwe loopbeleving introduceren. Dat was het plan van trainer Symen v.d. Velde. 

Zo'n dertig Lab-leden meldden zich ervoor aan. Tien uur was de start bij de voetbalkantine op het sportpark. Symen had een legertje vrijwilligers weten te mobiliseren. Voor het uitvoeren van tal van taken. Van het innen van de bescheiden inleg, tot het instrueren van de groep per megafoon ( denk om elkaar en aan de veiligheid, je loopt voor eigen risico, het is een trainingstrail- geen wedstrijd, etc), tot het leiden/wegwijzen van ieder subgroepje, tot het maken van foto's onderweg, tot het uitdelen van oliebollen en warme chocomelk bij de finish. Allemaal met zorg en betrokkenheid uitgevoerd.
 
Voor de deelnemers was er voor ieder wat wils. Men kon een keuze maken in lengte en tempo van de trail. De lange versie van 11 km in drie looptempo's. En ook nog een kortere versie van 9 km. Zo waren er vier clusters van 5 tot 10 lopers. 
Met een klein tempoverschil waren de andere groepen nooit ver weg. Het was een prachtig gezicht om de andere groepjes te zien lopen. Alsof je in een spiegel kijkt naar je eigen prestaties in kleurig tenue.
 
De route voerde langs bermsloten, boomsingels en vooral veel blubberpaadjes. Zo kwamen we op plekjes van Bolsward waar menigeen nog nooit was geweest. Trainer Symen had een paar pittige obstakels in petto. Heel gevarieerd. Door de plakkende klei van waterverzadigde landerijen. Tussen zwiepende takken kruipen door dichte bossages. Of klauteren over boerenhekken of de afrastering van sportveld. Het baggerveld ronden van de koffiefabriek. Het kwam allemaal voorbij. Als in een rollercoaster.
 
De moeilijkste en tegelijk mooiste was een barrage in een sloot langs de A7, achter Bloemkamp. Het ging om twee losse, drijvende pallets. Twee keer voerde de route er langs. Bij dat instabiele, schommelende geheel kwam de ware kameraadschap tussen de lopers naar voren. Men hielp elkaar, door letterlijk de helpende hand toe te steken.
Niemand kwam schoon en droog aan de eindstreep bij Bloemkamp. Toch hoorde je geen klacht over vuil, nat of kou. Het samen sporten- gevoel overheerste. 
Al met al een prachtige trainingstrail, een initiatief dat navolging verdient. Hulde aan Symen en andere vrijwilligers, reuze bedankt!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen