foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
+043 756 00 234 03
office@engineer.com

Laatste reacties

Login Form

Een nieuw loopje in de buurt. Daar voelden we wel voor. In plaats van de vaste midweekse Julianaparktraining. En er waren meer LAB leden die er zo over dachten. We telden er een stuk of tien.

Symen, Ton V en Bauke combineerden het vervoer. Via Waaksens, Wommels, Winsum en Wieuwert ( aan W's geen gebrek) kwamen we in Jirnsum, het dorp dat bij menigeen bekend is van discotheekbezoek in de jeugdjaren. Inschrijving en omkleedgelegenheid waren in het bekende horecapand, de Twee Gemeenten. Jirnsum, halverwege Leeuwarden en Heerenveen, is gelegen aan de rivier de Boarne. Een zijtak daarvan heet de Moezel. Aan dit waterstroompje ontleent het loopevenement haar naam. Bij het woord Moezel waan je je in het buitenland. En dat klopte. We waren letterlijk buiten in het land, in relatief onbekend gebied.

Het parcours voerde ons door een oud fries kleilandschap. Rechts van ons stroomde de Moezel. Onder onze voeten lag een rustiek schelpenpaadje. Voor ons doemde het gehucht Friens op. Zeg maar Friends without D. Onderweg zagen we genoeg hardloopvrienden om te begroeten. Alle afstanden, 5, 8 en 10 km, waren tegelijk gestart. Ook het slotparcours viel voor iedereen samen. Zodat alle deelnemers min of meer gezamenlijk konden eindigen. Het eerste stuk hadden we een frisse noordelijke stroming. Door de schoonheid van het landschap deerde het ons amper.

Als minpuntje noem ik slechts de weg Tsienzerbuorren- Raerd. Op dit deel van het parcours ontkwamen we er niet aan om te moeten happen naar uitlaatgassen, inclusief het horen van de veroorzakende lawaaimakers. Misschien dat bij een volgende editie de route via Reduzum en de Zwette kan voeren, zodat alles verkeersluw kan zijn! De tocht bleek uitgezet door een SIOS student. Als afstudeeropdracht, het organiseren van een evenement. Jong geleerd, oud gedaan.

Prima georganiseerd. Keurige site met info. Looptoppers als Ylona Kruis ontbraken niet. En natuurlijk weer de onontbeerlijke materialen en inzet van Jan Kooistra's SV Friesland. Gemiddeld liepen we 4.40 per km. Ton klokte het laatste stuk zelfs 4.10 per km. Symen en Bauke konden en wilden daarin niet volgen. Geen zin ons op te blazen. Er komen nog meer leuke loopjes aan.

Half negen zaten we weer in de auto, op weg naar het stadje aan het Kruswetter. Tevreden over de geleverde arbeid, op zoek naar een warme douche.

Bauke Jansen

Foto Toli Schansema

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen